Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Karakter je čoveku sudbina – Heraklit.

 

Vesti

25.12.2013.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Šamani u Beogradu

 

Šamani u Beogradu

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

U četvrtak, 26. 12, 2013. u 19.30č. u BG Storytelling Club "REČ I GLAS" i "LEILA" Records&Books biće predstavljena knjige "Zemlja duše" Olge Karitidi. Celo veče je posvećeno šamanizmu, tako da će šamanske prakse predstaviti Ljiljana Stojšić, šamanska bubnjarka i Vlada Čika, iscelitelj koji je diplomirao i magistrirao na Moskovskom fakultetu za prirodnu medicinu, pod mentorskim vođstvom čuvene Džune Davitašvili.
O poruci Olge Karitidi i o sibirskom šamanizmu govori urednica IA "Grifon" i časopisa "Kroz prostor-vreme" Branka Mraz. "Zemlja duše" je inspirativna priča o ličnom razvoju i neograničenoj mogućnosti ljudskog duha. Knjiga izašla iz pera ruske lekarke, psihijatra, Olge Karitidi, koja je postala šegrt jedne sibirske šamanke i majstor lucidnih snova, već je godinama bestseler u svetu. Sada je objavljena i na srpskom jeziku, zahvaljujući Izdavačkoj agenciji "Grifon" iz Beograda, u prevodu Jelene Katić.

Iz knjige: Zemlja duše: Sledeća stvar je najveća tajna koju ću ti otkriti. Imamo zadatak da izgradimo dve stvari dok smo u našim fizičkim životima. Naš prvi zadatak je da izgradimo fizičku realnost u kojoj živimo. Drugi je stvaranje samog sebe – sopstva koje živi u toj spoljašnjoj stvarnosti. Oba zadatka zahtevaju jednaku pažnju. Održavanje ravnoteže između njih je veoma sveta i zahtevna umetnost. Čim zaboravimo na jedan, drugi je u stanju da nas nadvlada i zarobi zauvek. Zbog te neravnoteže Jezero Duha, dom Unutrašnjeg Bića, presušuje i umire kod tolikog broja ljudi. Oni su zaista poverovali da je spoljašnji svet jedini koji zaslužuje njihovu pažnju.

Ti moraš, da naučiš da prihvatiš važnost stvaranja sopstvene realnosti. Ne plaši se obale koju vidiš oko sebe. Sve što tamo vidiš je tvoja sopstvena manifestacija i smešno je da se plašiš svoje sopstvene tvorevine.

 

Brze veze

 

Dijagnostika Karme

Bog

Pokloni

Tao

Tantra

Duhovnost

Majčinski aspekt

Šatkarme

Ajna čakra

Omram Mihail Ajvanov

Umeće ratovanja

Ljubav

Svetske zavere

2012.

Ajvanhov

Vrste joge

Duhovni život

Hermes

Transpersonalna psihologija

Ajahuaska

Sveti Gral

Mahavira

Osećanja

Taoizam

Bhagavad Gita

Kristijan Rozenkrojc

Aura

Solsticij

Karma

Čišćenje organizma

Guru

Slavinski

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.