Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Nema mrtve materije, jer po celoj beskrajnoj vaseljeni sve se kreće, sve treperi, sve živi – Nikola Tesla.

 

Vesti

3.3.2014.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Put bufala: kako se odupreti olujama života

 

Put bufala: kako se odupreti olujama života

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Veoma zanimljiva prezentacija na temu “Put Bufala“ ili „Indijanski medicinski točak života“ održaće se u BG Storytelling klubu "REČ i GLAS" i "LEILA" Records&Books, u četvrtak, 06. 03. 2014. u 19:30 č. Branka Mraz, urednica Izdavačke agencije "Grifon" i časopisa "Kroz prostor i vreme", preneće nam učenje o indijanskom medicinskom točku života koje se, prema indijanskoj tradiciji, može preneti samo usmenim putem. Tajnu koju će nam otkriti ilustrovaće muzikom i slikama simbola i obrednih predmeta Lakota Indijanaca (Sijuksa).

Indijanski simbol medicinskog točka predstavlja kružni tok života. Duboki uvid u razumevanje faza  čovekovog života povezano je sa značenjem četiri oblasti, emocionalnom, spirituelnom fizičkom i mentalnom. Tradicionalno znanje koje je   primenljivo na sistem vrednosti našeg vremena i vodi nas do sopstvenih korena. Medicinski točak simbilično preslikava poredak svega stvorenog, on je vrsta mape pomoću koje se može bolje razumeti sopstveno mesto u univerzumu i život na zemlji. Pokazuje univerzalne principe prirode kako spoljašnje tako i psihičke i njihovo dovođenje u balans.
Medicinski točkovi i krugovi od kamena postavljeni su po celom svetu. Oni su ogledalo univerzuma a time i naše duše, simbol za povezanost i ravnotežu sveg života, elemenata, biljaka, životinja i čoveka.

Biće prikazano kako se gradi sopstveni medicinski točak i ispričana legendu o povratku  Žene  Beli bufalo
Pomoću točka, biće prikazan Put bufala, jer je bufalo je jedina životinja koja se suprotstavlja i ne beži od snežne oluje: u čoveku su još prisutne sile da se odupre olujama života.

 

Brze veze

 

Kirtan

Zakon karme

Jogananda

Ajvanhov

Isceljenje

Monoteizam

Arđuna

Siromaštvo

Bog

Eneagram

Nadbiskup Dezmond Tutu

Tao

Tolteci

Upanišade

Bardovi

Atlantida

Muzika

Zapadna staza

Snovi

Guru

Krišna

Tolerancija

Kabala

Problemi

Vedanta

Mirabai Krišna

Tantra

Autogeni trening

Ahimsa

Ličnost

Ratovanje

Zlatno doba

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.