Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Onaj koji nikad ne pita ili zna sve, ili ne zna ništa – Leonardo da Vinči.

 

Vesti

3.3.2014.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Put bufala: kako se odupreti olujama života

 

Put bufala: kako se odupreti olujama života

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Veoma zanimljiva prezentacija na temu “Put Bufala“ ili „Indijanski medicinski točak života“ održaće se u BG Storytelling klubu "REČ i GLAS" i "LEILA" Records&Books, u četvrtak, 06. 03. 2014. u 19:30 č. Branka Mraz, urednica Izdavačke agencije "Grifon" i časopisa "Kroz prostor i vreme", preneće nam učenje o indijanskom medicinskom točku života koje se, prema indijanskoj tradiciji, može preneti samo usmenim putem. Tajnu koju će nam otkriti ilustrovaće muzikom i slikama simbola i obrednih predmeta Lakota Indijanaca (Sijuksa).

Indijanski simbol medicinskog točka predstavlja kružni tok života. Duboki uvid u razumevanje faza  čovekovog života povezano je sa značenjem četiri oblasti, emocionalnom, spirituelnom fizičkom i mentalnom. Tradicionalno znanje koje je   primenljivo na sistem vrednosti našeg vremena i vodi nas do sopstvenih korena. Medicinski točak simbilično preslikava poredak svega stvorenog, on je vrsta mape pomoću koje se može bolje razumeti sopstveno mesto u univerzumu i život na zemlji. Pokazuje univerzalne principe prirode kako spoljašnje tako i psihičke i njihovo dovođenje u balans.
Medicinski točkovi i krugovi od kamena postavljeni su po celom svetu. Oni su ogledalo univerzuma a time i naše duše, simbol za povezanost i ravnotežu sveg života, elemenata, biljaka, životinja i čoveka.

Biće prikazano kako se gradi sopstveni medicinski točak i ispričana legendu o povratku  Žene  Beli bufalo
Pomoću točka, biće prikazan Put bufala, jer je bufalo je jedina životinja koja se suprotstavlja i ne beži od snežne oluje: u čoveku su još prisutne sile da se odupre olujama života.

 

Brze veze

 

Intervju

Vrste joge

duhovnost

Tantra

Zapadna staza

Astral

Plecko

Zlatno doba

Meditacija na cvet

Bogatstvo

Budućnost sveta

Don Huan

Duhovni život

Drvo života

Internet

letnji solsticij

Monoteizam

Dragan Paripović

Pranajama

Srce

Micugi Saotome

Apokalipsa

Zakon karme

Kristijan Rozenkrojc

Siromaštvo

Praznina

Tao te đing

Belo bratstvo

Bhagavad Gita

Biharska škola

In memoriam

Činmoj

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.