Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ako vremenom ne postaneš bolji, postaćeš gori – Jevrejska izreka.

 

Vesti

18.1.2019.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Predavanje o klasičnoj hata jogi

 

Predavanje o klasičnoj hata jogi

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

U Beogradu će se 25. januara u Galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda održati besplatno predavanje "Klasična hatha joga – razvijanje energije i unutrašnje  stabilnosti". Fizički aspekt joge, vežbe joge koje danas svako radi, shvataju se olako i primenjuju se površno. Svrha hatha joge je da zaista oslobodi vitalnu i mentalnu energiju koje su u čoveku ograničene i neprobuđene, da ukloni energetske prepreke nastale nepravilnim vođenjem života. Ako se joga vežbe rade na klasičan način propisanim redosledom, onda je ne samo dobro zdravlje zagarantovano već i mentalna i emocionalna ravnoteža i stabilnost ličnosti.

Ovo predavanje će omogućiti dublje razumevanje praksi joge, njihove dubine i savršenosti, i probudiće i rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.

U brojne pozitivne efekte koja hatha joga u dublje razumevanje praksi joge i probudiće i otkloniti uvrežene predrasude, a rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.

Predavanje je u organizaciji Srpske Joga Unije. Predavanje drži Sanjasi Anandaratna iz Švajcarske, a ulaz na predavanje je slobodan.

Sanjasi Anandaratna je osnivač Samatvam joga škole, joga centra u Cirihu, u Švajcarskoj. Od 2000. godine je posvetio život proučavanju učenja Svami Satjanande Sarasvatija i Svami Niranđananande Sarasvatija. Tokom dugih boravaka u ašramu Biharske škole joge (BSY) i u Rikhijapit ašramu u Indiji, istraživao je kako da se teoretsko znanje o jogi sprovede u praksu i svakodnevni život. Stečeno i duboko utemeljeno znanje o jogi deli sa svima na lak i nadahnut način, nastavljajući i dalje sa svojim ličnim joga treningom boraveći svake godine u ašramu Biharske škole joge, Ganga daršan joga višvapitu, u Mungiru, u Indiji. Anandaratna je kvalifikovani učitelj u Satjanananda joga tradiciji i aktivan član Satjananda joga akademije Evrope.

Dodatne informacije: yogaseminari@gmail.com
Facebook event: https://www.facebook.com/events/256934218504342/

 

Brze veze

 

Molitva

Aikido

Meditacija na cvet

Sensei

Društvene mreže

Čakre

Verska tolerancija

Dragan Paripović

Biocentrizam

Transpersonalna psihologija

Tao te đing

Tantra

Sufi priče

Prevazilaženje negativnih osećanja

Indijska religija

Majanski kalendar

Problemi

Ahimsa

Nju ejdž

Bogatstvo

Dzog ćen

Solsticij

Krišna

Eneagram

Astral

Samopotvrđivanje

Ruke koje leče

Manipura

Satja juga

Bramanizam

Mačevanje

Futurizam

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.