Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Neki tragaoci će učiniti sve za svoje Samoostvarenje, osim da rade za njega – Šri Činmoj.

 

Vesti

18.1.2019.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Predavanje o klasičnoj hata jogi

 

Predavanje o klasičnoj hata jogi

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

U Beogradu će se 25. januara u Galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda održati besplatno predavanje "Klasična hatha joga – razvijanje energije i unutrašnje  stabilnosti". Fizički aspekt joge, vežbe joge koje danas svako radi, shvataju se olako i primenjuju se površno. Svrha hatha joge je da zaista oslobodi vitalnu i mentalnu energiju koje su u čoveku ograničene i neprobuđene, da ukloni energetske prepreke nastale nepravilnim vođenjem života. Ako se joga vežbe rade na klasičan način propisanim redosledom, onda je ne samo dobro zdravlje zagarantovano već i mentalna i emocionalna ravnoteža i stabilnost ličnosti.

Ovo predavanje će omogućiti dublje razumevanje praksi joge, njihove dubine i savršenosti, i probudiće i rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.

U brojne pozitivne efekte koja hatha joga u dublje razumevanje praksi joge i probudiće i otkloniti uvrežene predrasude, a rasplamsaće motivaciju da se uroni u ličnu praksu ove drevne veštine.

Predavanje je u organizaciji Srpske Joga Unije. Predavanje drži Sanjasi Anandaratna iz Švajcarske, a ulaz na predavanje je slobodan.

Sanjasi Anandaratna je osnivač Samatvam joga škole, joga centra u Cirihu, u Švajcarskoj. Od 2000. godine je posvetio život proučavanju učenja Svami Satjanande Sarasvatija i Svami Niranđananande Sarasvatija. Tokom dugih boravaka u ašramu Biharske škole joge (BSY) i u Rikhijapit ašramu u Indiji, istraživao je kako da se teoretsko znanje o jogi sprovede u praksu i svakodnevni život. Stečeno i duboko utemeljeno znanje o jogi deli sa svima na lak i nadahnut način, nastavljajući i dalje sa svojim ličnim joga treningom boraveći svake godine u ašramu Biharske škole joge, Ganga daršan joga višvapitu, u Mungiru, u Indiji. Anandaratna je kvalifikovani učitelj u Satjanananda joga tradiciji i aktivan član Satjananda joga akademije Evrope.

Dodatne informacije: yogaseminari@gmail.com
Facebook event: https://www.facebook.com/events/256934218504342/

 

Brze veze

 

Meditativna muzika

Mačevanje

Kontrola vremena

Avidja

Novo Doba

Sveti Gral

Jogananda

Kosmički Zakon

Či gong

Sun Cu

Meditacija na cvet

Vidja

Manipura

Pranajama

Bramanizam

Vama marg

Mirabai Krišna

Nju ejdž

Gandi

Čakre

Srce

Spiritualne tehnologije

Pažnja

Eneagram

Kastaneda

Swadisthana

Misija duše

Upanišade

Budućnost sveta

Ken Vilber

Prva čakra

Šri Činmoj

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.