Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

 

Vesti

18.10.2019.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Koncert meditativne muzike – Sahadeva orkestar

 

Koncert meditativne muzike – Sahadeva orkestar

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Koncert Sahadeva orkestra, vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike, održaće se 11. novembra u 19:30 u Pozorištu na Terazijama. Sahadeva Orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa. U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se impresivni nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa mirnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara svetske klase i glasove pevača iz raznih zemalja sveta. Šri Činmojeve kompozicije, izvedene u moćnim aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije, namenjenim pre svega ljudskoj duši, pružiće vam nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.
Sahadeva Torpi iz Londona je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta.

U tradiciji indijske duhovne muzike ulaz je slobodan, uz obavezne ulaznice koje se mogu podići na blagajni Pozorišta na Terazijama.

Na ovaj koncert koji se održava u okviru Balkanske turneje iz Njujorka dolazi svetski poznati flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i naš specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbi Henkokom, Džon Meklafinom, Naradom Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd. Premik podjednako vlada muzičkim stilovima kao što su džez, pop, R&B, njuejdž i eksperimentalni stil.

Toplo vas pozivamo da doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, i da podelite sa nama vaše težnje za Jedinstvom i Mirom u našem svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani našu dušu.

 

Brze veze

 

Duhovnost

Intervju

Rozenkrojceri

Ličnost

Roditeljstvo

Samospoznaja

Šambala

Mirabai Krišna

Swadisthana

Zen

Nevezanost

Jogananda

Siromaštvo

Kamen Mudrosti

Svetske zavere

Biharska škola

Akbar

Mazohistički karakter

Upanišade

Osećanja

Šizoidna struktura

Don Huan

Zlatno doba

Samoprevazilaženje

Pokloni

Barbara Brenan

Direktno iskustvo

Muldašev

Upanishade

Uspenski

Apokalipsa

Unutrašnji učitelj

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.