Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ako vremenom ne postaneš bolji, postaćeš gori – Jevrejska izreka.

 

Vesti

3.2.2016.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Koncert meditativne muzike – Blue Flower

 

Koncert meditativne muzike – Blue Flower

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

U Mikser House-u u Beogradu, 15. februara od 20.00, gostovaće vokalno-instrumentalni sastav Blue Flower. Ovaj ansambl već 17 godina izvodi meditativnu muziku. Grupa Blue Flower je dosad nastupala na brojnim samostalnim koncertima u zemlji i inostranstvu kao i u sklopu velikih koncerata Songs of the Soul u Njujorku i širom Evrope. Članice ansambla su iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Austrije. Ulaz je slobodan.

Blue flower izvodi muziku Šri Činmoja (1931-2007), kompozitora, pisca slikara, duhovnog učitelja i sportiste. Čitav svoj život posvetio je širenju mira, ljubavi i jedinstva među ljudima, a posebno mesto u njegovom stvaralaštvu zauzima muzika, koju je smatrao univerzalnim jezikom. Muziku je komponovao u visokoj meditativnoj svesti, zbog toga ona pomaže slušaocima da i sami uđu duboko u sebe i dožive unutrašnji mir, radost, ispunjenje.

„Muzika nas održava u životu… Naša unutrašnja muzika nam ne dopušta da stvaramo nesklad… Unutrašnja muzika nas uvek inspiriše da uradimo nešto dobro za čovečanstvo. Naša unutrašnja muzika je oblik molitve i meditacije“, govorio je Šri Činmoj. On je susretima sa brojnim čuvenim stvaraocima od Leonarda Bernštajna, Pabla Kazalsa, Jehudija Menjuhina, Ravija Šankara, Stefana Milenkovića do Džona Meklaflina i Stinga, samo potvrdio koliki značaj je pridavao ulozi muzike u savremenom svetu.

U svom izvođenju ova grupa osim glasova koristi i klavijature, akustičnu gitaru, metalofon, violončelo, indijski harmonijum, srpsku frulu i bubanj, a ovom prilikom će nastupiti u svom užem sastavu, sa većinom osnovnih instrumenata koje koriste na koncertima.
Blue flower je do sada objavio četiri albuma: „O Beauty-Infinity“ (2005), „Blossoming“ (2007), „Petals of my Dreaming Heart“ (2009) i „In Ecstasy-Sea“ (2013).

Koncert je besplatan.

 

Brze veze

 

Okultizam

Osećanja

Roditeljstvo

Zdravlje

Sloboda

Četvrti put

Kristali

Budućnost sveta

Kali Juga

Lucidno sanjanje

Či gong

Psihoterapija

Ekonomija

Meditacija na cvet

Don Huan

Taoizam

Kineski misticizam

Tao te đing

Ljubomora

Oralni karakter

Majanski kalendar

Snovi

Astrologija

Muzika

Guru

Barbara Brenan

Anđeli

Karma

Ajahuaska

Pažnja

Relaksacija

Ljubav

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.