Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Vrhunski jogi je onaj ko sve ljude gleda sa podjednakim stavom uma - pokrovitelje, neprijatelje, strance, posrednike, omrznuta bića, rođake, vrle i nebožanske – Šri Krišna.

 

Vesti

3.2.2016.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Koncert meditativne muzike – Blue Flower

 

Koncert meditativne muzike – Blue Flower

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

U Mikser House-u u Beogradu, 15. februara od 20.00, gostovaće vokalno-instrumentalni sastav Blue Flower. Ovaj ansambl već 17 godina izvodi meditativnu muziku. Grupa Blue Flower je dosad nastupala na brojnim samostalnim koncertima u zemlji i inostranstvu kao i u sklopu velikih koncerata Songs of the Soul u Njujorku i širom Evrope. Članice ansambla su iz Srbije, Slovenije, Makedonije i Austrije. Ulaz je slobodan.

Blue flower izvodi muziku Šri Činmoja (1931-2007), kompozitora, pisca slikara, duhovnog učitelja i sportiste. Čitav svoj život posvetio je širenju mira, ljubavi i jedinstva među ljudima, a posebno mesto u njegovom stvaralaštvu zauzima muzika, koju je smatrao univerzalnim jezikom. Muziku je komponovao u visokoj meditativnoj svesti, zbog toga ona pomaže slušaocima da i sami uđu duboko u sebe i dožive unutrašnji mir, radost, ispunjenje.

„Muzika nas održava u životu… Naša unutrašnja muzika nam ne dopušta da stvaramo nesklad… Unutrašnja muzika nas uvek inspiriše da uradimo nešto dobro za čovečanstvo. Naša unutrašnja muzika je oblik molitve i meditacije“, govorio je Šri Činmoj. On je susretima sa brojnim čuvenim stvaraocima od Leonarda Bernštajna, Pabla Kazalsa, Jehudija Menjuhina, Ravija Šankara, Stefana Milenkovića do Džona Meklaflina i Stinga, samo potvrdio koliki značaj je pridavao ulozi muzike u savremenom svetu.

U svom izvođenju ova grupa osim glasova koristi i klavijature, akustičnu gitaru, metalofon, violončelo, indijski harmonijum, srpsku frulu i bubanj, a ovom prilikom će nastupiti u svom užem sastavu, sa većinom osnovnih instrumenata koje koriste na koncertima.
Blue flower je do sada objavio četiri albuma: „O Beauty-Infinity“ (2005), „Blossoming“ (2007), „Petals of my Dreaming Heart“ (2009) i „In Ecstasy-Sea“ (2013).

Koncert je besplatan.

 

Brze veze

 

Duhovnost

Aikido

Snovi

Vezanost

Samorazvoj

Regresoterapija

Zlatno doba

Ličnost

Bramanizam

Anđeli čuvari

Zahvalnost

Isceljenje

Lucidno sanjanje

Samospoznaja

Lemurija

Ajna čakra

Gandi

Gurđijev

Borilačke veštine

Transpersonalna psihologija

Tolerancija

Joga sutre

Ljubav

Mazohistički karakter

Sajentologija

Čug Liag

Taoizam

Šah Džahan

Krišna

Šambala

Prosvetljenje

Swadisthana

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.