Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Onaj koji nikad ne pita ili zna sve, ili ne zna ništa – Leonardo da Vinči.

 

Vesti

26.9.2015.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Joga je muzika - kirtan

 

Joga je muzika - kirtan

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Na jedinstveno iskustvo duhovne muzike povešće vas poznata umetnica sa britanske kirtan scene – Đahnavi Harison. Snaga i toplina njenog glasa samo su ukrasi duboke posvećenosti kojom stvara atmosferu, a beogradska publika imaće priliku da je lično iskusi u utorak 29. septembra od 19č. u Centru za kulturnu dekontaminaciju, Birčaninova 19a.

Đahnavi Harrison je popularna umetnica u svetu kirtana koja je na svoj put duhovne muzike krenula odrastajući u duhovnoj tradiciji. Nakon višegodišnjih turneja po Americi i osnivanja projekta Kirtan London izdaje debi album "Like a river to the sea" koji je dostigao četvrto mesto na iTunes listi svetske muzike i visoki broj 8 na Billbordovoj listi.

Kirtan je jedinstveno iskustvo. Melodično ponavljanje transcendentalnih zvučnih vibracija ulazi u srce i donosi mir uma svima. Ta muzičko–meditativna forma jedan je od najstarijih procesa uzdizanja svesnosti prisutnog u svim duhovnim tradicijama sveta. Njena jednostavnost podržava fuziju raznih instrumenata i stilova te kulminira u dubokom ličnom doživljaju. Udružujući pojedince, organizacije i joga centre širom sveta projekat Yoga is Music postaje deo supkulture čineći kirtan dostupnim svakome. "Like a River tour"  je novi talas koncerata koji će poteći kroz Zagreb, Beograd, Rijeku, Sarajevo i Split te im donijeti svežu atmosferu kirtana iz Britanije.

Rekli su o umetnici:

"Kada ona peva i svira osoba se oseća kao da prisluškuje muziku Bogova. Dovoljno je samo imati uši da kad je čujete znate da ste u prisutstvu milosti."  - Krišna Das

"Đahnavi Harrison je biće potpune devocije. Slušajući je, vrata vašeg srca se odmah otvaraju."  - Đai Utal

“Kad Đahnavi peva, njeno srce puno ljubavi i očaravajući muzički talenat razotkrivaju lepotu svake pojedinačne duše.” - HH Radhanath Swami

 

Brze veze

 

Ekskalibur

Koncentracija na srce

Besmrtnost

Trauma rođenja

Mladhara

Osećanja

Emocije

Biocentrizam

Bardovi

Borilačke veštine

Tao te đing

Čug Liag

Petar Deunov

Intervju

Duša

Umeće ratovanja

Sadhguru

Omram Mihail Ajvanov

Majčinski aspekt

Dzog ćen

Vivekananda

Babun

Psihologija

Čišćenje organizma

Ahimsa

Božanski zakon

Majka Zemlja

Intenziv

Anđeli

Ći gung

Hermes

Srce

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.