Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Neki tragaoci će učiniti sve za svoje Samoostvarenje, osim da rade za njega – Šri Činmoj.

 

Vesti

21.7.2015.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Intenziv, ponovo

 

Intenziv, ponovo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Intenziv direktnog iskustva istine (prosvetljenja) održaće se u Titelu od 6. do 9. avgusta, a vodi ga Desimir Ivanović, direktni učenik osnivača intenziva, Čarlsa Bernera. Intenziv direktnog svesnog iskustva istine (prosvetljenja) je trodnevna rezidens radionica. Tokom čitavog perioda učesnici borave u objektu u kome se radi, u mirnoj i zaštićenoj sredini, u tehnički i vremenski precizno strukturiranim uslovima. Osnovnu dnevnu aktivnost čini rad pomoću dijadne tehnike prosvetljenja - kontemplacije i komunikacije sa partnerima na jedno od izabranih pitanja (koana): “Ko sam ja?”, “Šta je život?”, “Šta sam ja?” i “Šta je drugo ljudsko biće?”. Dnevni raspored je izbalansiran sa vegetarijanskim obrocima, šetnjom, lakim fizičkim vežbama, muzikom  i odmorom, predavanjima voditelja intenziva, i istrajnom individualnom kontemplacijom. Uslove rada karakteriše atmosfera podrške, razumevanja, međusobne tolerancije i pomaganja.

Direktno iskustvo (prosvetljenje)  je doživljaj sopstvene intuitivne i suštinske prirode. To je spoznaja istine i oslobođenje od iluzija. Ono predstavlja veći stupanj osvešćenosti, stvarniji kontakt sa realnošću, šire i potpunije razumevanje sebe i okruženja. Takvo iskustvo pruža čoveku dobru osnovu za jednu dubinsku transformaciju u pravcu veće harmonije sa stvarnošću i ostvarivanja  jednog svesnijeg, ispunjenijeg i odgovornijeg životnog puta.

Intenziv vodi: Desimir D. Ivanović. Učesnik prvog intenziva u Beogradu 1980. god. Intenzive vodi od 1983. godine. Ovo je njegov trideset šesti intenziv. Obuku za majstore završio u Fleksliju (Južna Australija) 1991. godine. Učestvovao u intenzivima i vodio ih u više zemalja. U Francuskoj održao dve desetodnevne obuke za majstore intenziva.

Intenzivi se vode na klasičan i standardni način, kako su razvijeni od strane osnivača Čarlsa Bernera, i kako se i danas rade u čitavom svetu.
Intenziv počinje u četvrtak, 6.8. u 20č, a završava se u nedelju, 9.8. u 20.30č. u hotelu "Tisa" u Titelu.
Informacije i prijave: na tel. 064/194-55-91               

 

Brze veze

 

Ken Vilber

Prva čakra

Duhovnost

Siromaštvo

Uspenski

Mesečev čvor

Meditacija

Muzika

Sadhana

Besmrtnost

Đainizam

Samospoznaja

Vezanost

Društvene mreže

Belo bratstvo

Koncentracija na srce

Šah Džahan

Sun Cu

Iscelitelj

Kirtan

Eneagram

Direktno iskustvo

Gandi

Mačevanje

Biocentrizam

Taoizam

Samoprevazilaženje

Upanišade

Okultizam

Ljubav

Anahata

Magija

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.