Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ko ne misli o dobru, taj misli o zlu – Srpska poslovica.

 

Vesti

21.7.2015.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Intenziv, ponovo

 

Intenziv, ponovo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Intenziv direktnog iskustva istine (prosvetljenja) održaće se u Titelu od 6. do 9. avgusta, a vodi ga Desimir Ivanović, direktni učenik osnivača intenziva, Čarlsa Bernera. Intenziv direktnog svesnog iskustva istine (prosvetljenja) je trodnevna rezidens radionica. Tokom čitavog perioda učesnici borave u objektu u kome se radi, u mirnoj i zaštićenoj sredini, u tehnički i vremenski precizno strukturiranim uslovima. Osnovnu dnevnu aktivnost čini rad pomoću dijadne tehnike prosvetljenja - kontemplacije i komunikacije sa partnerima na jedno od izabranih pitanja (koana): “Ko sam ja?”, “Šta je život?”, “Šta sam ja?” i “Šta je drugo ljudsko biće?”. Dnevni raspored je izbalansiran sa vegetarijanskim obrocima, šetnjom, lakim fizičkim vežbama, muzikom  i odmorom, predavanjima voditelja intenziva, i istrajnom individualnom kontemplacijom. Uslove rada karakteriše atmosfera podrške, razumevanja, međusobne tolerancije i pomaganja.

Direktno iskustvo (prosvetljenje)  je doživljaj sopstvene intuitivne i suštinske prirode. To je spoznaja istine i oslobođenje od iluzija. Ono predstavlja veći stupanj osvešćenosti, stvarniji kontakt sa realnošću, šire i potpunije razumevanje sebe i okruženja. Takvo iskustvo pruža čoveku dobru osnovu za jednu dubinsku transformaciju u pravcu veće harmonije sa stvarnošću i ostvarivanja  jednog svesnijeg, ispunjenijeg i odgovornijeg životnog puta.

Intenziv vodi: Desimir D. Ivanović. Učesnik prvog intenziva u Beogradu 1980. god. Intenzive vodi od 1983. godine. Ovo je njegov trideset šesti intenziv. Obuku za majstore završio u Fleksliju (Južna Australija) 1991. godine. Učestvovao u intenzivima i vodio ih u više zemalja. U Francuskoj održao dve desetodnevne obuke za majstore intenziva.

Intenzivi se vode na klasičan i standardni način, kako su razvijeni od strane osnivača Čarlsa Bernera, i kako se i danas rade u čitavom svetu.
Intenziv počinje u četvrtak, 6.8. u 20č, a završava se u nedelju, 9.8. u 20.30č. u hotelu "Tisa" u Titelu.
Informacije i prijave: na tel. 064/194-55-91               

 

Brze veze

 

Čug Liag

Šri Činmoj

Ličnost

Činmoj

Nadbiskup Dezmond Tutu

Barbara Brenan

Belo bratstvo

Psihološka astrologija

Sloboda

Munenori

Taoizam

Uspeh

Aura

Petar Danov

Priroda

Svetske zavere

Duša

Majka Zemlja

Karma

Meditativna muzika

Solsticij

Srce

Tranziti

Psihoterapija

Sveti Gral

Mesečev čvor

Čišćenje organizma

Anđeli

Verska tolerancija

Brenan

Kliring

Misli

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.