Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Pozivati se na rđava dela drugih, znači prati se blatom – Latinska izreka.

 

Vesti

21.7.2015.

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Intenziv, ponovo

 

Intenziv, ponovo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Intenziv direktnog iskustva istine (prosvetljenja) održaće se u Titelu od 6. do 9. avgusta, a vodi ga Desimir Ivanović, direktni učenik osnivača intenziva, Čarlsa Bernera. Intenziv direktnog svesnog iskustva istine (prosvetljenja) je trodnevna rezidens radionica. Tokom čitavog perioda učesnici borave u objektu u kome se radi, u mirnoj i zaštićenoj sredini, u tehnički i vremenski precizno strukturiranim uslovima. Osnovnu dnevnu aktivnost čini rad pomoću dijadne tehnike prosvetljenja - kontemplacije i komunikacije sa partnerima na jedno od izabranih pitanja (koana): “Ko sam ja?”, “Šta je život?”, “Šta sam ja?” i “Šta je drugo ljudsko biće?”. Dnevni raspored je izbalansiran sa vegetarijanskim obrocima, šetnjom, lakim fizičkim vežbama, muzikom  i odmorom, predavanjima voditelja intenziva, i istrajnom individualnom kontemplacijom. Uslove rada karakteriše atmosfera podrške, razumevanja, međusobne tolerancije i pomaganja.

Direktno iskustvo (prosvetljenje)  je doživljaj sopstvene intuitivne i suštinske prirode. To je spoznaja istine i oslobođenje od iluzija. Ono predstavlja veći stupanj osvešćenosti, stvarniji kontakt sa realnošću, šire i potpunije razumevanje sebe i okruženja. Takvo iskustvo pruža čoveku dobru osnovu za jednu dubinsku transformaciju u pravcu veće harmonije sa stvarnošću i ostvarivanja  jednog svesnijeg, ispunjenijeg i odgovornijeg životnog puta.

Intenziv vodi: Desimir D. Ivanović. Učesnik prvog intenziva u Beogradu 1980. god. Intenzive vodi od 1983. godine. Ovo je njegov trideset šesti intenziv. Obuku za majstore završio u Fleksliju (Južna Australija) 1991. godine. Učestvovao u intenzivima i vodio ih u više zemalja. U Francuskoj održao dve desetodnevne obuke za majstore intenziva.

Intenzivi se vode na klasičan i standardni način, kako su razvijeni od strane osnivača Čarlsa Bernera, i kako se i danas rade u čitavom svetu.
Intenziv počinje u četvrtak, 6.8. u 20č, a završava se u nedelju, 9.8. u 20.30č. u hotelu "Tisa" u Titelu.
Informacije i prijave: na tel. 064/194-55-91               

 

Brze veze

 

Lucidno sanjanje

Praćenje daha

Budizam

Besmrtnost

Don Huan

Neispunjene potrebe

Satja juga

Meditacija na cvet

Prevazilaženje negativnih osećanja

Kali Juga

Ljubav

Kamen Mudrosti

Drvo života

Sadhana

Upanišade

Muldašev

Komunikacija

Majčinski aspekt

Strpljenje

Kontrola vremena

Krišna

Anđeli čuvari

Mentalni svet

Snaga

Nevezanost

Bramanizam

Novo Doba

Čakre

Šizoidni karakter

Indijska religija

Mladhara

Psihologija

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.