Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ne nadaj se ljubavi od života ako ga ti ne voliš istom merom – Šankara.

 

Univerzalno belo bratstvo

21.10.2018.

Napisala / Napisao: Omram Mihail Ajvanov

Budite oprezni sa kundalini

 

Budite oprezni sa kundalini

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Sila kundalini drema u osnovi kičmene moždine, ona je majka koja je stvorila svet, „jaka sila svih sila“, kao što je zove Hermes Trismegistos. Kada se jednom probudi, ona može da se ustremi uvis, ili ka dole. Ako krene uvis, to biće će doživeti najviši duhovni razvoj, ali ako se usmeri ka dole, to bi moglo da ima veoma neugodne rezultate. Onaj koji probudi kundalini silu, ako nije čist i ne gospodari sobom, postaje žrtva razuzdane energije koja ga vrtoglavom brzinom odvlači ka ponoru, kao i žrtva prekomerne ambicije koja će ga primorati da se suprotstavi celom svetu.

Zato se učeniku savetuje da ne pokušava da probudi kundalini ako nije radio na čistoti i poniznosti. Jer ta sila, najmoćnija od svih, može da uništava kao što može i da stvara.

Zaista, kundalini se može probuditi na nekoliko nivoa: može se probuditi sedam puta jer ona spava sedam snova, uvijena je u sedam omotača materije. Na izvestan način, lako je probuditi kundalini, ali kako i kuda je usmeriti, to je ono što je suštinsko i najteže pitanje. Pravac kojim će kundalini krenuti ne zavisi od volje čoveka, već od njegovih osobina, vrlina. Kada se zmija kundalini probudi, ona se ustremljuje na onu stranu gde ima hrane za nju. Ako joj čovekova niža priroda daje hranu, ona se usmerava na tu stranu, a onda je gotovo, čovek srlja u ponor, pravi ponor. Dok, ako je privlači čovekova viša priroda, ona se usmerava uvis….

Najbolji savet koji treba dati Zapadnjacima je da ne pokušavaju da probude kundalini, već da žive čistim životom, koji je u skladu sa božanskim zakonima. Ona će se probuditi kada bude došlo vreme, ne treba ništa požurivati. Svaki drugi način postupanja je veoma rizičan, jer ta sila je jednaka vatri koja može čak i da razori i uništi izvesne telesne organe. Kada se sve dešava prirodno, bez naglih udara, čovek se budi harmonično ka svesnosti božanskog sveta.

Preuzeto iz knjige Omrama Mihaila Ajvanova "Energetski centri" koja je izašla na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće "Babun". Opširnije o knjizi pogledajte ovde.

 

Brze veze

 

Samospoznaja

Anđeli čuvari

Mahavir

Transpersonalna psihologija

Pranajama

Čakre

Ličnost

Astrologija

Joga

Komunikacija

Lemurija

Kineski misticizam

Kabala

Praznina

Samoprevazilaženje

Omram Mihail Ajvanov

Osećanja

Anahata

Zdravlje

Barbara Brenan

Biharska škola

Lajf koučing

Sveti Gral

Atlantida

Ekonomija

Mladhara

Kontrola vremena

Kosmički Zakon

Mačevanje

Novo Doba

Apokalipsa

Mesečev čvor

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.