Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Najbolje piće na svetu je kad čovek ne pusti zlu reč koja mu je u ustima nego je proguta – Muhamed.

 

Intervjui

23.5.2014.

Napisala / Napisao: A. Milinković

Intervju sa Dragom Plečkom

 

Intervju sa Dragom Plečkom

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Legendu isceliteljstva, čuvenog Dragu Plečka, mnogi još uvek pamte iz vremena neobičnih priča.  Tada je iz televizijskih studija i ostalih medija širom bivše Jugoslavije, izlazio samo povremeno, da proveri  još jednu istinu o “čudima i tajnama” starog i novog sveta.  I svi su ga netremice pratili i iščekivali. Umeo je da im opiše i objasni kako Sai Baba “rađa” kosmička jaja, ko stoji iza piramida, zašto su Kinezi nekada bili najmudriji, kako su Dogoni znali više od modernih astronoma…?

Danas više ne trči toliko. Zabolele ga noge, duša zahtevala mir i sada retko napušta rodni Samobor. Dolaze mu prijatelji i zajedno uživaju u čuvenim krempitama, prelistavaju sećanja i nove Plečkove knjige.

Radoznali um nikada ne odustaje. Istražuje nove metode lečenja. Potvrdio je poseban značaj metala za ljudsko zdravlje, ostao je veran biljkama, ali je, i pored sve slave i zavidnih uspeha u bioenergetici, ovo područje potpuno napustio:

“Moj uspeh u radu sa autističnom decom i obolelima od artritisa, mesecima je pratila i potvrdila petočlana komisija od tri lekara, sociologa i defektologa. Bilo je to vreme uzleta, ali i spoznaje da bioenergetski tretmani imaju i svoje limite i da retko proizvode čuda.“

Posle pomnih istraživanja, u svoju isceliteljsku praksu uveo je ajurvedsku medicinu.

„Na iskustvu sa stotinama izlečenih ljudi, došao sam do zaključka da bitnu ulogu u održavanju zdravlja igraju mikroelementi. Nauka je dokazala da su ljudskom organizmu za normalno funkcionisanje potrebna 84 mikroelementa, odnosno metala u mineralnoj formi. Na primer, danas znamo da se kod osoba u čijoj su ishrani nedovoljno zastupljeni hrom i vanadijum može pojaviti dijabetes, a to je izgleda isti slučaj i sa osteoporozom, ukoliko organizmu nedostaje elemenat bor. Najznačajniji doprinos u ovoj oblasti ajurvedske medicine, može se naći u malo poznatim spisima Rasa Šastre, koji govori o tehnikama lečenja metalima.

Za Plečka je moć podsvesti bezgranična. Dok spavamo, ona upravlja disanjem, varenjem, krvotokom, radom srca i sve to čini bolje i skladnije nego mi sami, u svesnom stanju. Zbog njene osetljivosti,  kaže Plečko, i naš svesni deo mora biti posebno obazriv prema onome što mislimo, želimo, jer podsvest prati sva naša naređenja.

„Izgovorite sto puta da bolujete od raka i podsvest će ga stvoriti za vas. Silne negativne informacije koje primamo preko medija – prirodne katastrofe, ekonomske krize... sve to našu podsvest čini vrlo ranjivom i ona se okreće protiv nas pa neočekivano oboljevamo. Sve to može da se spreči pozitivnim odnosom prema nedaćama, prema drugim ljudima, vizualizacijom, verom u sebe.“
Njegova poslednja Knjiga, „Droga – bič novog doba“, izazvala je veliko interesovanje javnosti. Posebnu pažnju izazvalo je poglavlje o ritualnoj biljci iz Gabona  - Tabernante iboga.

„Iz nje se dobija alkaloid ibogain koji ima neverovatnu moć da u seansi koja traje 36 sati „skine“ narkomanskog zavisnika s heroina“, kaže Plečko.

Da Plečkovo gostovanje na našem sajtu, a inače prvo u Srbiji, posle svih „onih“ godina, ne bude samo ritualno, a svestan da naši čitaoci teško mogu da dođu do ove knjige, odlučio je da svima, i na neko vreme,  omogući besplatno preuzimanje knjige (inače, cena, sada već petog izdanja, u Hrvatskim knjižarama je oko 12 evra). Knjigu možete preuzeti na Plečkovom sajtu: www.dragoplecko.hr  na stranici „drevna i nova znanja“. Našim čitaocima, Plečko je omogućio da mu se obrate, posavetuju ili obaveste o terapeutskim proizvodima koje danas nudi. E-mail: drago.plecko.gmail.com

 

Brze veze

 

Emocije

Bhagavad Gita

Duhovno obrazovanje

Astralna projekcija

Sensei

Siromaštvo

Rozenkrojceri

Atlantida

Magija

Anđeli čuvari

Oralni karakter

Drvo života

Biocentrizam

Joga sutre

Čišćenje organizma

Majčinski aspekt

Lemurija

Upanišade

Zlatno doba

Budućnost sveta

Direktno iskustvo

Psihoterapija

Praznina

Srce

Biharska škola

Astrologija

Či gong

Samoprevazilaženje

Ekologija

Ljubav

Karma

Kreativno sanjanje

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.