Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Najbolje piće na svetu je kad čovek ne pusti zlu reč koja mu je u ustima nego je proguta – Muhamed.

 

Indijski misticizam

Napisala / Napisao: Meher Baba

Meher Baba o pet savršenih učitelja

 

Meher Baba o pet savršenih učitelja

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pet najvećih kradljivaca na svetu su pet živućih Savršenih Učitelja svog doba. Oni često kradu srca ljudi, a s vremena na vreme takođe ukradu i mene i dovedu me među vas, u pojavni svet. I uvek iznova ja moram postati ono što jesam, i svaki put to bude zahvaljujući ovoj petorci. Gde god da sam inkarniran (Persija, Indija, Izrael ili Arabija) i u koje god vreme, to će uvek biti zahvaljujući njima.

Ja nikada ne dolazim zato što sam ja to poželeo. U svakom avatarskom periodu, u ljudski oblik me uvek spušta pet Savršenih Učitelja. Ovih pet drže ključ čitavog stvaranja, koje obuhvata beskonačan broj univerzuma.

Čovek može postati Bog, i ljudi koji postanu Bog mogu postati i Savršeni Učitelji. I upravo zbog ovih pet Savršenih Učitelja ja se pojavljujem na zemlji kao čovek. Oni me dovlače na zemlju, i ja doživljavam sebe kao sve i kažem vam da sam Bog. Ja sam sve.

Stanje bogoostvarenja, Beskonačno Znanje, Moć i Blaženstvo ne mogu se opisati. Mogu ga spoznati samo oni koji su postigli ono uzvišeno iskustvo svesnog stanja Boga. Bogoostvarenje je iznad domašaja uma. Pet savršenih učitelja jesu pet Osoba svog doba koje ne samo da su postale Bog već su se, nakon što su postigle Bogoostvarenje, takođe spustile do nivoa obične ljudske svesti. Tako one poseduju istovremeno bogo-svesnost, kao i svesnost mentalnog, suptilnog i grubog plana. Svet nikada nije bez ovih pet Osoba koje su svesne Boga, i koje su Savršeni Učitelji.

Uprkos tome što se pojavljuju kao pet različitih Osoba, one jesu i uvek će biti jedan Bog, pošto svaka od njih ima potpuno isto uzvišeno iskustvo bogo-svesnosti. Ipak, u spoljašnjim odnosima sa svetom, svaka pokazuje različitu personalnost, sa svojim karakterističnim crtama ličnosti, prirodom, navikama i načinom ophođenja sa ljudima.

Svih pet Savršenih Učitelja, BABAĐAN, NARAJAN MAHARAĐ, TAĐUDIN BABA, SAI BABA i UPASNI MAHARAĐ zajedno označavaju MENE – AVATARA.

Svih ovih pet Savršenih Učitelja su me spustili na Zemlju, i sve što sam ja postao, postao sam zahvaljujući njima. Ja sam stvoren od atributa ovih pet Učitelja, i moje avatarsko stanje sastoji se od pet stanja ovih pet Savršenih Učitelja. Prema tome, osobine svih pet su u meni.

 

Brze veze

 

Čišćenje organizma

Monoteizam

Samorazvoj

Meditativna muzika

Društvene mreže

Sensei

Eneagram

Hermatička Komunikacija

Kundalini

Petar Danov

Belo bratstvo

Kosmički Zakon

Svetske zavere

Potraga za istinom

Umeće ratovanja

letnji solsticij

Strpljenje

Osećanja

Vama marg

Vivekananda

Božanski zakon

Zdravlje

Avidja

Bioenergija

Četvrti put

Kineski misticizam

Sloboda

Novo Doba

Iluzija

Mahavir

Aura

Misli

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.