Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ko poznaje druge, mudar je; ko poznaje sebe, vidi jasno – Lao Ce.

 

Indijski misticizam

Napisala / Napisao: Šri Činmoj

Karma joga

 

Karma joga

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Karma joga se ne slaže sa onima koji smatraju da aktivnosti ljudskog života nemaju značaja. Karma joga tvrdi da je život božanska prilika da se služi Bogu. Ta joga nije samo joga fizičkog delovanja; ona uključuje i aspirantov moralni i unutrašnji život.

Oni koji slede ovaj put mole se za snažno i savršeno telo. Oni se takođe mole i za duži život. Taj dugi život nije samo puko produžavanje života u smislu godina. To je život koji čezne za silaskom božanske Istine, Svetlosti i Moći na materijalni nivo. Karma jogini su pravi junaci na zemaljskoj pozornici i njihova je božanski trijumfalna pobeda.

Karma joginu su savršeno strane navale razočaranja i očajanja u ljudskom životu. On u životu i njegovim aktivnostima vidi božansku svrhu. Za sebe oseća da je spona između zemaljskih dužnosti i nebeskih odgovornosti. On ima mnogo oružja da osvoji svet, ali je njegova nevezanost najmoćnija. Njegova nevezanost pobeđuje i razarajuće udarce neuspeha i egu ugodne salve uspeha. Njegova nevezanost je daleko izvan klopke kako mučnih bolova sveta tako i ustreptale radosti sveta.

Mnogi iskreni posvećenici osećaju da za posvećena osećanja bakte i prodorno oko džnanija nema mesta u karma jogi. Ovde se grdno varaju. Pravi karma jogin je onaj čije srce ima nepokolebljivu veru u Boga, čiji je um stalno svestan Boga i čije telo ima pravu ljubav prema Bogu u čovečanstvu.

Lako je bakti da zaboravi svet, a džnaniju da zanemari svet. Ali, sudbina karma jogina je drugačija. Bog želi da on živi u svetu, da živi sa svetom i da živi za svet.

Šri Činmoj, „Joga i duhovni život”.

 

Brze veze

 

Tadž Mahal

Đainizam

Siromaštvo

Aura

Biharska škola

Pranajama

Dzog ćen

Astrologija

Koncentracija na srce

Mazohistički karakter

Lemurija

Snaga

Tantra

Samorazvoj

Tao

Dijagnostika Karme

Zlatno doba

Ambicija

Bramanizam

Swadisthana

Kamen Mudrosti

Kastaneda

Satja juga

Ajvanhov

Relaksacija

Spiritualne tehnologije

Budizam

Zen

Duhovni život

Četvrti put

Don Huan

Anđeo čuvar

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.