Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ko ne misli o dobru, taj misli o zlu – Srpska poslovica.

 

Indijski misticizam

Napisala / Napisao: Šri Činmoj

Karma joga

 

Karma joga

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Karma joga se ne slaže sa onima koji smatraju da aktivnosti ljudskog života nemaju značaja. Karma joga tvrdi da je život božanska prilika da se služi Bogu. Ta joga nije samo joga fizičkog delovanja; ona uključuje i aspirantov moralni i unutrašnji život.

Oni koji slede ovaj put mole se za snažno i savršeno telo. Oni se takođe mole i za duži život. Taj dugi život nije samo puko produžavanje života u smislu godina. To je život koji čezne za silaskom božanske Istine, Svetlosti i Moći na materijalni nivo. Karma jogini su pravi junaci na zemaljskoj pozornici i njihova je božanski trijumfalna pobeda.

Karma joginu su savršeno strane navale razočaranja i očajanja u ljudskom životu. On u životu i njegovim aktivnostima vidi božansku svrhu. Za sebe oseća da je spona između zemaljskih dužnosti i nebeskih odgovornosti. On ima mnogo oružja da osvoji svet, ali je njegova nevezanost najmoćnija. Njegova nevezanost pobeđuje i razarajuće udarce neuspeha i egu ugodne salve uspeha. Njegova nevezanost je daleko izvan klopke kako mučnih bolova sveta tako i ustreptale radosti sveta.

Mnogi iskreni posvećenici osećaju da za posvećena osećanja bakte i prodorno oko džnanija nema mesta u karma jogi. Ovde se grdno varaju. Pravi karma jogin je onaj čije srce ima nepokolebljivu veru u Boga, čiji je um stalno svestan Boga i čije telo ima pravu ljubav prema Bogu u čovečanstvu.

Lako je bakti da zaboravi svet, a džnaniju da zanemari svet. Ali, sudbina karma jogina je drugačija. Bog želi da on živi u svetu, da živi sa svetom i da živi za svet.

Šri Činmoj, „Joga i duhovni život”.

 

Brze veze

 

Internet

Iscelitelj

Spiritualne tehnologije

Samorazvoj

Činmoj

Lemurija

Pranajama

Direktno iskustvo

Vidja

Karma

Munenori

Unutrašnji učitelj

Biocentrizam

Tantra

Ljubav

Motivacija

Astrologija

Plecko

Mogulska dinastija

Satja juga

Četvrti put

Petar Danov

Arđuna

Tadž Mahal

Kineski misticizam

2012.

Petar Deunov

Majčinski aspekt

Intenziv

Transpersonalna psihologija

Oralni karakter

Kristijan Rozenkrojc

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.