Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Neki tragaoci će učiniti sve za svoje Samoostvarenje, osim da rade za njega – Šri Činmoj.

 

Duhovne priče

Napisala / Napisao: Dragan Paripović

Priča o dve žabe

 

Priča o dve žabe

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Jedna velika, debela žaba i jedna mala žaba su upale u vedro sa mlekom koje je imalo visoke, klizave zidove. Plivale su i plivale satima, pokušavajući da se izbave. Iscrpljena, velika žaba je zastenjala: “Sestro moja, mala žabo, ja odustajem!” i potonula je na dno vedra.

Mala žaba je pomislila: „Ako odustanem, umreću,dakle moram da nastavim da plivam.” Dva sata je prošlo a malena žaba je pomislila da više neće moći da nastavi. Međutim, na pomisao o svojoj sestri žabi, njena volja se ponovo podigla, „Odustajanje znači sigurnu smrt. Nastaviću da plivam dok ne umrem, ako mi je tako suđeno, ali neću odustati jer dokle god živim, ima nade.”

Opijena odlučnošću, malena žaba je nastavila da pliva. Posle mnogo vremena, ukočena od umora i onemoćala, iznenada je osetila veliku grudvu pod svojim nogama. Njeno neumorno plivanje je mleko pretvorilo u maslac! Stavši na grudvu maslaca, malena žaba je radosno iskočila iz vedra u slobodu.

Zapamtite, svi mi se nalazimo u klizavom vedru života i pokušavamo da se izbavimo iz muka, kao i dve žabe. Većina ljudi odustane i propadne, poput velike žabe. Ali treba da naučimo da istrajemo u svom naporu da stignemo na cilj, isto kao i malena žaba. Tada ćemo svojom Bogom vođenom, nepokolebljivom voljom, izbućkati priliku i iskočićemo iz vedra nevolja na sigurno tle večnog uspeha. Ne odustajući mi razvijamo snagu volje i pobeđujemo u svemu što preduzmemo.

 

Brze veze

 

Upanišade

Neošamanizam

Četvrti put

Vedanta

Tao te đing

Budizam

Manipura

Osećanja

Bhagavad Gita

Lemurija

Vezanost

Gandi

Lucidno sanjanje

Ahimsa

Mirabai Krišna

Budućnost sveta

Mazohistički karakter

Besmrtnost

Trauma rođenja

Psihologija

Tolteci

Neispunjene potrebe

Duhovni život

Tantra

Mladhara

Disanje

Roditeljstvo

Kundalini

Barbara Brenan

Indija

Mačevanje

Ljubomora

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.