Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Najbolje piće na svetu je kad čovek ne pusti zlu reč koja mu je u ustima nego je proguta – Muhamed.

 

Blog

18.3.2023.

Napisala / Napisao: Jadranka Grbić

Šta je život?

 

Šta je život?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Na dvonedeljni intenziv došla sam potpuno spremna i otvorena. Radovala sam se što sam u prirodi, što je sve u mom životu dobilo smisao, što mogu da budem ono što jesam i da se ne opterećujem time šta drugi misle o meni. Gradska vreva je ostala iza mene i imala sam dve pune nedelje pred sobom. Nepoznati ljudi su mi bili poznati, jer, osećala sam ih iznutra, nisu mi bili stranci, tuđi i daleki. Na neki neobjašnjiv način bili su mi prijatni i bliski, osećala sam ljubav prema svima, a nisam znala zbog čega.

Već prvog dana sam imala iskustvo da je život Ljubav. Ljubav nesebična, bezuslovna, samodajuća i bezgranična, i to osećanje me je ispunilo velikom radošću i srećom. Pokušala sam da tu radost i sreću podelim sa svima i da im prenesem bar deo onog što sam osećala. Život je istinska Ljubav, prema svemu i svakom, bez razlike, univerzalna, božanska. Osetila sam tu Ljubav u sebi i u svemu što me je okruživalo: u ljudima, u neizmernoj lepoti prirode, u suncu i nebu, travki i cvetu, i iz mene se danima izlivalo to snažno, predivno božansko osećanje, kojim je bio ispunjen čitav univerzum.

Nikad pre ovog nisam osetila nešto tako jako i ispunjavajuće, i iznenada sam spoznala za kakvom to ljubavlju godinama tragam, čemu težim i zašto me nijedna druga ljubav nije mogla potpuno ispuniti. Nedostajala je upravo ova čistota i božanstvenost, neuslovljenost i nesebičnost, koju mi nije moglo pružiti nijedno ljudsko biće.

Ljubav je izvor života, Ljubav je najveća pokretačka snaga u kosmosu, Ljubav je najsnažnija sila kojoj ne može odoleti nijedno biće na planeti, Ljubav je pravi razlog našeg dolaska na ovu planetu – da bismo je otkrili i upoznali u pravom svetlu, kao Božansku Ljubav.

Iskustvo da je život ljubav ponelo me je u nebeske visine i tamo me i zadržalo sledeće dve nedelje koje sam provela na intenzivu. Bog u nama se ispoljava i igra jedino ako smo radosni, ako smo srećni i u iskustvo se može dospeti samo ako smo u radosnom raspoloženju. Ako smo nesretni i tužni, sprečavamo Svevišnjeg u nama da se igra, jer, njemu je potreban ravnopravan partner za igru; igra je smisao postojanja i jedino ako smo spontani i veseli kao deca, Bog u nama ima ravnopravnog saigrača. On se sa nama igra žmurke, skrivalice, i ta igra traje, nastavlja se u beskraj i ako je igramo po Božjem zakonu i Njegovoj Volji, vodi nas do ostvarenja. Iskustvo božanske ljubavi koje sam doživela vodilo me je i uznosilo sve više i više, jedno za drugim ređala su se druga iskustva o tome šta je život, jer bila sam srećna i igrala sam Božansku Igru. Moje sledeće iskustvo je došlo iznenada, neočekivano i proželo je čitavo moje biće: doživela sam da je život Večan, da je neprekidna reka koja plovi, da nema prekida između inkarnacija i da je ovaj život koji sada živim samo trenutak u večnosti.

Još od rane mladosti sam osećala da smrt nije kraj, da u stvari ni ne postoji i moj um nije prihvatao činjenicu da sam se rodila da bih umrla i nestala negde u nepoznatom pravcu. Ovo iskustvo se prikazalo kao Reka Života, kao široki snop svetlosti koji teče, u kome plovim i koji me nosi na svojim talasima. Sećam se dubine i snage tog osećanja i mira i radosti koje sam osetila u dubini svog srca. Imala sam spoznaju da je tajna otkrivena, da je skinut vekovni veo sa moje duše, da je ona najzad sama progovorila i otkrila mi se.

Jadranka Grbić
Iz knjige "U potrazi za istinom"

 

Brze veze

 

Dvadeset Prvi Vek

Samoprevazilaženje

Tao te đing

Vivekananda

Kundalini

Bogatstvo

Nadbiskup Dezmond Tutu

Sadhguru

Strpljenje

Kastaneda

Ljubav

Tranziti

Čakre

Kali Juga

Arđuna

Psihologija

Upanišade

Kreativno sanjanje

Ljubomora

Trauma rođenja

Bramanizam

Petar Deunov

Mesečev čvor

Babun

Tibetanski budizam

Karma

Snovi

Sokrat

Internet

Krišna

Mahavira

Petar Danov

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.