Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Pozivati se na rđava dela drugih, znači prati se blatom – Latinska izreka.

 

Blog

19.11.2022.

Napisala / Napisao: Katarina Subotić

Sećanje na Barbaru Brenan (1939-2022)

 

Sećanje na Barbaru Brenan (1939-2022)

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Te, sada već davne 2006. pohađala sam drugu godinu škole Barbare Brennan. Sećam se hotelskih hodnika u prizemlju hotela, načičkanih radnjama koje su sačinjavale Miami Mart; reke nas studenata koji bi isplivali iz brojnih prostorija za vreme odmora i krenuli u potragu za toaletom, hranom ili predahom na suncu nakon teškog i dubokog procesa. Druga godina škole se bavi četvrtom čakrom, odnosima, muškim i ženskim energijama, gubicima, ljubavi, nižim ja i famoznim astralnim nivoom. 

Auh! Bila je to godina sa najdinamičnijom i najsočnijom energijom, kada nam je bilo dozvoljeno, čak i poželjno , da uronimo u svoje Niže Ja i ispoljimo ga u svom sjaju i raskoši! Naravno, sa ciljem da se alhemijom, koja se dešava u srcu, mestu susreta zemaljskih i duhovnih energija, to Niže Ja i sve zadovoljstvo koje u njemu leži (aka. negativno zadovoljstvo), transformiše u svoju višu oktavu, Više Ja.

Posle Barbarinih predavanja o astralu, uglavnom smo izlazili iz učionica opčinjeni, i pomalo uplašeni, od tog nivoa, njegove veličine i svega što obuhvata. Od priča o šumskim bićima, patuljcima i vilama sa kojima je Barbara imala iskustva ponajviše dok je živela u zajednici Pathwork, njene komunikacije sa Suncem, tajnih prostorija unutar Sfinge u Egiptu, astralnih putovanja, pa sve do generacijskih prokletstava koje bi nalazila u energetskom polju svojih klijenata, Barbara nas je ostavljala bez daha, fascinirane, ali i upozorene: budite dovoljno ponizni da sebe diskvalifikujete kada niste u stanju da se nosite sa nečim na astralnom nivou. Taj nivo nije šala! Sve što pomisliš, stvori se tu za tili čas.
I tako, vozeći se na talasima druge godine, što je i njen moto i tema - prepuštanje talasu života i životne sile u nama samima, doputovala sam u Srbiju da posetim porodicu. Moja prijateljica je radila u Bezistanu, prodajući svoje rukotvorine, a njen kolega, slikar, kada je čuo da sam u školi Barbare Brennan, insistirao je da me sretne. Fina slikarska duša, ispričao mi je kako je došao u kontakt sa Barbarinim knjigama, koliko su mu značile i koliko je iz njih naučio. Bio joj je beskrajno zahvalan i poklonio mi je svoju malu sliku, a potom me zamolio da Barbari takodje predam jednu njegovu rukotvorinu.

Na jednoj od pauza, u školskoj nedelji u Majamiju, zaustavila sam Barbaru na ulasku na naše predavanje i ispričala o jednom slikaru iz Srbije koga su njene knjige duboko dotakle, kao i mnoge druge ljude sa ovih prostora. Barbara je primila sliku i iz srca se zahvalila, a ja sam je zamolila za jednu fotografiju koja će, sigurna sam bila, obradovati našeg umetnika. I ona je pristala.

Nažalost, slikara nisam više nikad srela, tako da nije video fotografiju Barbare sa njegovom slikom. No jedno sam sigurna - to polje srčane čakre svojim nitima plete mrežu po celom svetu i povezuje nas na jedan nevidljiv, a opet tako opipljiv način. Sve niti koje izrastu prema nekome u ovom životu, iz ovog srca, imaju svoju putanju i streme ka povezivanju i konačnom susretu. Iako su nam neki susreti na fizičkom planu van dometa u ovom životu, sigurna sam da se u beskonačnosti ponovo srećemo… zapravo nikada se nismo ni rastali.

Barbara je napustila fizičko telo 3. oktobra 2022. godine. Njene knjige, rad i škola će nastaviti da utiču na živote mnogih duša koje kreću putem isceljenja, i to decenijama koje dolaze. Kao što je bila baklja svetlosti u ovoj dimenziji, tako je doživljavam i sada, u duhovnom obliku - kao veliku, jaku, blistavu loptu svetlosti iz koje emanira poruka:sve je u jezgru. Nema ničega osim jezgra. Jezgro je sve što postoji.

Tekst koji sledi je kanalisala Barbara Brennan.

"U nekom čudesnom trenutku, možda ovom, možda nekom drugom, pronaći ćeš eksploziju svetlosti jezgra iz centra svog srca koja automatski izlazi u obliku sfere. Naravno da će svetlost ići ka toj osobi. Mnogo pre nego što se ta eksplozija svetla desi u tvom srcu, prestaćeš da osećaš nepraštanje.

Dvadeset i prvi vek je vek učenja o ljubavi i kako ljubav funkcioniše. Dvadeset i prvi vek je vek transfiguracije, vek održavanja krajnjih suprotnosti koje postoje na celoj planeti, a koje se mogu iskusiti kao stepeni rascepa unutar svake osobe. Kada ti je teško da osetiš ogromne suprotnosti koje sada postoje na planeti i strašnu dualističku retoriku u svim sistemima komunikacije, možeš li da ostaneš celovita? Možeš li da izbrišeš reč strašno? Možeš li da odeš u nivoe rascepa unutar sebe, da ih pronađeš u svom telu, pronađeš samoosuđivanje koje održava ove nivoe rascepa unutar tebe? Donesi ih u svoje srce. Kroz taj proces, moći ćeš da izabereš celovitost u svetu kome preti rat, fizičko povređivanje, nerazumevanje, okrivljavanje, predrasude, smrtonosne pandemijske bolesti, ili čak svet kome prete ideje o svetskoj nesreći, ideje o nesreći za čitavu Zemlju. 
 


Haos je tu kao izazov za dualnost. Haos govori o dualnosti, a strah u tebi prepoznaje dualnost pre nego ogromnu promenu, ogromne izazove za tvoj dualistički sistem uverenja. To je ono što haos izaziva. Možeš li biti celovita u haotičnom svetu? Možeš li izabrati ljubav? Ako ne, usredsredi se na nivoe rascepa unutar sebe i dovedi ih u jedinstvo.

Isceljenje počinje individualnim procesom usredsređivanja i ukorenjivanja u jezgro. Isceljenje počinje stvaralačkom silom života na zadovoljstvo svake individue. Izaberi zadovoljstvo, izaberi ljubav, izaberi celovitost, izaberi jasnu nameru, izaberi ono što uistinu jesi i prestani da živiš život onoga koji misliš da jesi iz perspektive dualnosti. To jednostavno nije istina. Idi onim putem koji je lično tvoj. Prati svoju istinu. Ako želiš da znaš da li je nešto tvoja istina ili ne, znaj da istina nikad ne škodi ni drugome, ni tebi. Ako postoji ikakva mogućnost da se naškodi onim što nazivaš svojom istinom, ili tvojim izborom za sebe ili za druge, onda to jednostavno nije tvoja istina. Meditiraj sa ciljem da ujediniš nivoe rascepa unutar sebe. Neki rascepi su široki, neki veliki, a neki veoma sićušni. Živeti čudesan život, živeti sveti život znači živeti život tihog, slatkog predavanja, bivajući u istini i snazi jedinstva. Istinsko predavanje je predavanje božanskom unutar tebe, ne nečemu izvan tebe. Istinsko predavanje bezvremenoj, neograničenoj ljubavi u tvom srcu. Istinsko predavanje je predavanje sebi, svom višem biću. To ne znači da nećeš učiti od vođa ili učitelja. Sada postoji mnogo duhovnih vođa na planeti. Vreme je kada se uzdižu mnoge duhovne vođe."

Katarina Subotić
https://infinitesouljourney.com/sr

 

Brze veze

 

Meditacija

Petar Deunov

Monoteizam

Bhagavad Gita

Kineski misticizam

Barbara

Drvo života

Ekologija

Vrste joge

Akbar

Apokalipsa

Taoizam

Strategije

Neošamanizam

Unutrašnji učitelj

In memoriam

Micugi Saotome

Verska tolerancija

Božanski zakon

Sadhguru

Solsticij

Slavinski

Pažnja

Čišćenje organizma

Disciplina

Šri Činmoj

Zapadna staza

Eneagram

Ajvanhov

Či gong

Intervju

Babun

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.