Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ko ne misli o dobru, taj misli o zlu – Srpska poslovica.

 

Blog

23.7.2016.

Napisala / Napisao: Devdas Baba

Samospoznaja je urođeno pravo

 

Samospoznaja je urođeno pravo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Samospoznaja je pravo po rođenju svakog ljudskog bića. Jedine prepreke koje stoje na putu samospoznaji su lenji um i naše zemaljske želje. Ako bi neko naporno radio i meditirao bar osam sati svakog dana, postigao bi ostvarenje baš u ovom životu. Možda ćete se pitati kako neko može da meditira po osam sati baš svakog dana. Istina je da čovek može da meditira i više od osam sati svakog dana. To je veoma lako. Svakog dana, obavljajte svoj posao sa osećajem zadovoljstva i srećnim osmehom na licu. Ako to činite, ostaćete uvek srećni a i druge ćete činiti radosnim. To je umetnost meditacije na delu.

Učinite ceo svoj dan vrednim sebi, kao i drugima, jer to je osnova meditacije. Kada ste sami kod kuće, ili na nekom drugom mestu, sedite mirno, zatvorite oči i meditirajte. Možete to da radite minimum jedan sad ujutru i jedan sat uveče. Dva sata meditacije svakog dana, i da budete okruženi srećom tokom rada, to je kao da imate dijamant među draguljima. Na taj način, svako može lako da meditira više od osam sati.

Ako ste kuvar, kuvajte uvek srećno i sa dobrim mislima prema svojim mušterijama. Služite ih sa potpunom srećom, dok im mentalno želite dobro zdravlje. To je isto što i meditacija na delu. Ako ste krojač, šijte odeću sa radošću, pa će vaše mušterije biti srećne kad nose odeću koju ste vi sašili. Ako ste muzičar ili pevač, pevajte i plešite sa radošću i srećom. Isto tako, ako ste nastavnik, svoje učenike poučavajte srećno. To će stvoriti atmosferu ljubavi, mira i sklada dok budete svirali ili plesali ili poučavali. To je meditacija na delu.

Slično tome, neka svaki posao koji radite bude meditacija na delu. Nakon toga, pred kraj dana, kad sednete sami da meditirate, videćete da postajete bez misli, bez tela, i veoma brzo ćete ući u stanje samadija. U tim trenucima, sveci iz viših dimenzija mogu da se pojave u vašem samadiju i pomognu vam da dalje duhovno napredujete. Imajte poverenja da ćete spoznati sebe baš u ovom životu i da imate blagoslove Božanskog i Gurua. To je, zaista, prava meditacija.

Kada ste u blaženstvu, mnogo puta će se na vašem putu pojaviti mentalne prepreke. Put prepun trnja mogu da stvore zli duhovi, možda će se to desiti i posredstvom vaših najbližih ili kruga prijatelja. Čuvajte se takvih incidenata na putu meditacije. Ni u kom slučaju ne treba da krivite druge, ili vašeg Gurua, ili Boga za takve stvari. Nastavite sa svojim molitvama. Molite se Bogu da podari vašim neprijateljima mudrost da se uzdrže od loših postupaka ili zlih dela. Tome me je moj Učitelj naučio. Uspeo sam da postignem ostvarenje koristeći tu tehniku i uvek zadržavajući mir u mom srcu. Mirno srce je srce sveca. Zato se uvek trudite da zadržite mir u srcu.

Devdas Baba

 

Brze veze

 

Čišćenje organizma

Akbar

Petar Deunov

Siromaštvo

Eneagram

Bog

Tesla

Biocentrizam

Upanišade

Praćenje daha

Nevezanost

Micugi Saotome

Đainizam

Kreativno sanjanje

Šah Džahan

Pranajama

Bioenergija

Kastaneda

Ljubav

Životni

Kamen Mudrosti

Autogeni trening

Direktno iskustvo

Ljubomora

Ći gung

Rozenkrojceri

Kosmički Zakon

Petar Danov

Praznina

Či gong

Dzog ćen

Drvo života

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.