Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Vrhunski jogi je onaj ko sve ljude gleda sa podjednakim stavom uma - pokrovitelje, neprijatelje, strance, posrednike, omrznuta bića, rođake, vrle i nebožanske – Šri Krišna.

 

Blog

23.7.2016.

Napisala / Napisao: Devdas Baba

Samospoznaja je urođeno pravo

 

Samospoznaja je urođeno pravo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Samospoznaja je pravo po rođenju svakog ljudskog bića. Jedine prepreke koje stoje na putu samospoznaji su lenji um i naše zemaljske želje. Ako bi neko naporno radio i meditirao bar osam sati svakog dana, postigao bi ostvarenje baš u ovom životu. Možda ćete se pitati kako neko može da meditira po osam sati baš svakog dana. Istina je da čovek može da meditira i više od osam sati svakog dana. To je veoma lako. Svakog dana, obavljajte svoj posao sa osećajem zadovoljstva i srećnim osmehom na licu. Ako to činite, ostaćete uvek srećni a i druge ćete činiti radosnim. To je umetnost meditacije na delu.

Učinite ceo svoj dan vrednim sebi, kao i drugima, jer to je osnova meditacije. Kada ste sami kod kuće, ili na nekom drugom mestu, sedite mirno, zatvorite oči i meditirajte. Možete to da radite minimum jedan sad ujutru i jedan sat uveče. Dva sata meditacije svakog dana, i da budete okruženi srećom tokom rada, to je kao da imate dijamant među draguljima. Na taj način, svako može lako da meditira više od osam sati.

Ako ste kuvar, kuvajte uvek srećno i sa dobrim mislima prema svojim mušterijama. Služite ih sa potpunom srećom, dok im mentalno želite dobro zdravlje. To je isto što i meditacija na delu. Ako ste krojač, šijte odeću sa radošću, pa će vaše mušterije biti srećne kad nose odeću koju ste vi sašili. Ako ste muzičar ili pevač, pevajte i plešite sa radošću i srećom. Isto tako, ako ste nastavnik, svoje učenike poučavajte srećno. To će stvoriti atmosferu ljubavi, mira i sklada dok budete svirali ili plesali ili poučavali. To je meditacija na delu.

Slično tome, neka svaki posao koji radite bude meditacija na delu. Nakon toga, pred kraj dana, kad sednete sami da meditirate, videćete da postajete bez misli, bez tela, i veoma brzo ćete ući u stanje samadija. U tim trenucima, sveci iz viših dimenzija mogu da se pojave u vašem samadiju i pomognu vam da dalje duhovno napredujete. Imajte poverenja da ćete spoznati sebe baš u ovom životu i da imate blagoslove Božanskog i Gurua. To je, zaista, prava meditacija.

Kada ste u blaženstvu, mnogo puta će se na vašem putu pojaviti mentalne prepreke. Put prepun trnja mogu da stvore zli duhovi, možda će se to desiti i posredstvom vaših najbližih ili kruga prijatelja. Čuvajte se takvih incidenata na putu meditacije. Ni u kom slučaju ne treba da krivite druge, ili vašeg Gurua, ili Boga za takve stvari. Nastavite sa svojim molitvama. Molite se Bogu da podari vašim neprijateljima mudrost da se uzdrže od loših postupaka ili zlih dela. Tome me je moj Učitelj naučio. Uspeo sam da postignem ostvarenje koristeći tu tehniku i uvek zadržavajući mir u mom srcu. Mirno srce je srce sveca. Zato se uvek trudite da zadržite mir u srcu.

Devdas Baba

 

Brze veze

 

Dijagnostika Karme

Kraj vremena

Budizam

Besmrtnost

Intervju

Karma

Bogatstvo

Samopotvrđivanje

Aikido

Mahavir

Regresoterapija

Ekonomija

Guru

Vidja

Lemurija

Zen

Omram Mihail Ajvanov

Akbar

Vezanost

Disciplina

Swadisthana

Sadhguru

Muzika

Svest

Isceljenje

Sun Cu

Mirabai Krišna

Šizoidni karakter

Snaga

Direktno iskustvo Istine

Osećanja

Kali Juga

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.