Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ako vremenom ne postaneš bolji, postaćeš gori – Jevrejska izreka.

 

Goran Bojić, spisak tekstova

 

Ukupno: 7

Strana 1 od 1

 

Doba vetrenjača

Goran Bojić

20.5.2021.

Tokom restrikcija kretanja, od duga vremena uzeo sam da ponovo čitam Don Kihota. I odmah me je pogodilo koliko je to remek-delo, staro pet stotina godina, aktuelno danas, kad ogromna masa ljudi bukvalno misli da je veštačka realnost interneta i društvenih mreža stvarna, a neće da veruje u ono što može da vidi sopstvenim očima, ili što se pred njihovim nosom dešava susedima i prijateljima.

Ceo tekst Ceo tekst Doba vetrenjača

 

Intervju sa Goranom Kojićem

Goran Bojić

20.3.2015.

Svoje druženje sa alternativom (zdravstvenom i duhovnom) započeo je u kultnom časopisu Tajne. Doneo je pravo osveženje srpskoj medijskoj sceni drugim kultnim časopisom, Zdrav život. Sada uređuje časopis Živeti zdravije, kao i istoimeni veb sajt, ali sve više vremena posvećuje radu na sopstvenom razvoju i razvoju drugih, kao sertifikovani savetnik za životne probleme (ili life coach, kako to Englezi zovu), po metodama kliring i porodični raspored.

Ceo tekst Ceo tekst Intervju sa Goranom Kojićem

 

Šri Rama

Goran Bojić

Rama – otelovljena dharma. Šri Rama, ili punim imenom Šri Ramačandra, prvi Avatar, otelovljenje dharme i dinamičke snage mlade duhovne Indije, bio je ratnik, kralj i jogin u isto vreme.

Ceo tekst Ceo tekst Šri Rama

 

Šri Krišna

Goran Bojić

Krišna, inkarnacija božanske Ljubavi. O Arđuna, kad god pravednost opadne, a nepravda prevlada, Ja se Lično otelovljujem i ispoljavam: da zaštitim dobre i da uništim zle, i da uspostavim unutrašnji zakon života, Ja dolazim u postojanje, iz doba u doba.

Ceo tekst Ceo tekst Šri Krišna

 

Šankara

Goran Bojić

U teškom periodu u istoriji Indije, kada je Buda sa svojim reformama dobro uzdrmao vekovno deblo religije Veda i Upanišada, kada se broj ogranaka nekad jedinstvene duhovnosti Veda popeo na čak sedamdeset i dva, kada su se razni pravci stalno sukobljavali i mira nije bilo nigde.

Ceo tekst Ceo tekst Šankara

 

Buda

Goran Bojić

Buda, otelovljena Samilost. Buda, punim imenom Sidarta Gotama Buda, veliki je Avatar stare Indije i veliki reformator hinduizma. Duboko samilostan i dirnut neprekidnim patnjama ljudskog života (starost, bolest, smrt), a nezadovoljan time što je tradicionalna religija Indije počela da se pretvara u okoštalu formu.

Ceo tekst Ceo tekst Buda

 

Babađi

Goran Bojić

Babađi - večni guru. Babađi, legendarni, i tajanstveni guru drevne i moderne Indije ostao bi samo legenda da ga lično nisu srela i ostavila pouzdano svedočanstvo o njegovom postojanju tri velika indijska učitelja našeg vremena: Lahiri Mahasaja, Šri Juktešvar i Paramahansa Jogananda.

Ceo tekst Ceo tekst Babađi

 

Brze veze

 

Tao

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.