Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Ko ne misli o dobru, taj misli o zlu – Srpska poslovica.

 

Goran Bojić, spisak tekstova

 

Ukupno: 9

Strana 1 od 1

 

In memoriam - Dragan Paripović

Goran Bojić

11.9.2022.

Pre nekoliko dana je naš zemaljski svet napustio Dragan Paripović (1963-2022), osnivač i dugogodišnji direktor izdavačke kuće Babun i idejni tvorac i osnivač ovog veb-sajta.

Ceo tekst Ceo tekst In memoriam - Dragan Paripović

 

Izlazak iz matriksa

Goran Bojić

27.10.2021.

Da li ste nekad imali osećaj, kad pogledate unaokolo, kao da ste se na trenutak probudili iz sna i da vidite sebe i svet na jedan sasvim drugačiji način?

Ceo tekst Ceo tekst Izlazak iz matriksa

 

Doba vetrenjača

Goran Bojić

20.5.2021.

Tokom restrikcija kretanja, od duga vremena uzeo sam da ponovo čitam Don Kihota. I odmah me je pogodilo koliko je to remek-delo, staro pet stotina godina, aktuelno danas, kad ogromna masa ljudi bukvalno misli da je veštačka realnost interneta i društvenih mreža stvarna, a neće da veruje u ono što može da vidi sopstvenim očima, ili što se pred njihovim nosom dešava susedima i prijateljima.

Ceo tekst Ceo tekst Doba vetrenjača

 

Intervju sa Goranom Kojićem

Goran Bojić

20.3.2015.

Svoje druženje sa alternativom (zdravstvenom i duhovnom) započeo je u kultnom časopisu Tajne. Doneo je pravo osveženje srpskoj medijskoj sceni drugim kultnim časopisom, Zdrav život. Sada uređuje časopis Živeti zdravije, kao i istoimeni veb sajt, ali sve više vremena posvećuje radu na sopstvenom razvoju i razvoju drugih, kao sertifikovani savetnik za životne probleme (ili life coach, kako to Englezi zovu), po metodama kliring i porodični raspored.

Ceo tekst Ceo tekst Intervju sa Goranom Kojićem

 

Šri Rama

Goran Bojić

Rama – otelovljena dharma. Šri Rama, ili punim imenom Šri Ramačandra, prvi Avatar, otelovljenje dharme i dinamičke snage mlade duhovne Indije, bio je ratnik, kralj i jogin u isto vreme.

Ceo tekst Ceo tekst Šri Rama

 

Šri Krišna

Goran Bojić

Krišna, inkarnacija božanske Ljubavi. O Arđuna, kad god pravednost opadne, a nepravda prevlada, Ja se Lično otelovljujem i ispoljavam: da zaštitim dobre i da uništim zle, i da uspostavim unutrašnji zakon života, Ja dolazim u postojanje, iz doba u doba.

Ceo tekst Ceo tekst Šri Krišna

 

Šankara

Goran Bojić

U teškom periodu u istoriji Indije, kada je Buda sa svojim reformama dobro uzdrmao vekovno deblo religije Veda i Upanišada, kada se broj ogranaka nekad jedinstvene duhovnosti Veda popeo na čak sedamdeset i dva, kada su se razni pravci stalno sukobljavali i mira nije bilo nigde.

Ceo tekst Ceo tekst Šankara

 

Buda

Goran Bojić

Buda, otelovljena Samilost. Buda, punim imenom Sidarta Gotama Buda, veliki je Avatar stare Indije i veliki reformator hinduizma. Duboko samilostan i dirnut neprekidnim patnjama ljudskog života (starost, bolest, smrt), a nezadovoljan time što je tradicionalna religija Indije počela da se pretvara u okoštalu formu.

Ceo tekst Ceo tekst Buda

 

Babađi

Goran Bojić

Babađi - večni guru. Babađi, legendarni, i tajanstveni guru drevne i moderne Indije ostao bi samo legenda da ga lično nisu srela i ostavila pouzdano svedočanstvo o njegovom postojanju tri velika indijska učitelja našeg vremena: Lahiri Mahasaja, Šri Juktešvar i Paramahansa Jogananda.

Ceo tekst Ceo tekst Babađi

 

Brze veze

 

Zen

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.