Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Nema mrtve materije, jer po celoj beskrajnoj vaseljeni sve se kreće, sve treperi, sve živi – Nikola Tesla.

 

Astrologija

12.7.2013.

Napisala / Napisao: Džen Spiler

Razumevanje budi saosećanje

 

Razumevanje budi saosećanje

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Kad astrologiji priđemo iz perspektive istinskog slobodoumnog razumevanja, ona nas vodi pravo ka bezuslovnoj ljubavi. Ukoliko potpuno razumete unutrašnji mehanizam neke osobe, kao i to koje su joj mane, kako možete da se ljutite na nju? Svi se mi trudimo najbolje što možemo, uz pomoć svetlosti koju imamo i težimo da prevaziđemo svoje nesavršenosti. Zašto? Zato što je to praktično. Nedostaci nas sprečavaju da dobijemo ono što želimo. To nam je svima zajedničko. Astrologija sunčevih znakova, kao što su horoskopi koji se objavljuju u dnevnim novinama i u časopisima, predstavlja predviđanja koja uzimaju u obzir samo položaj Sunca u znaku. Potpuna natalna astrologija uzima u obzir položaje svih deset planeta (u tom smislu se i Sunce i Mesec smatraju planetama, pošto se galaksija posmatra iz perspektive njenog uticaja na Zemlju), osu koja je bila aktivna pri rođenju, kao i nekoliko drugih stvari: čvorove, pomračenja, itd. Zapravo, svako od nas je potpuno jedinstven i nijedan natalni horoskop se nije ponovio u proteklih 25 000 godina, zato što se sve planete različitim brzinama okreću oko Sunca. U trenutku kada ste prvi put udahnuli, čitavo čovečanstvo - svi ljudi koji su živeli u tom trenutku - prošli su kroz taj trenutak zajedno sa vama.

Svi su se oni potrudili najbolje što su mogli da taj trenutak za njih bude radostan, ali potom je došao naredni trenutak i čovečanstvo je moralo da se sa njim suoči - pa sledeći trenutak, i onda sledeći, sve do ovog trenutka. Ipak, trenutak kada ste rođeni zabeležen je na ćelijskom nivou samog vašeg bića i ostaje deo vas. U odnosu na pomenutu povezanost, preuzeli ste odgovornost da taj trenutak pročistite za sve druge na ovoj planeti, a jedino vi imate moć da usavršite trenutak sopstvenog rođenja. To je kao da ste uzeli taj delić vremena, usporili ga, i produžili ga da traje celu jednu inkarnaciju. A kada počnete da radite na tom trenutku, "popravljajući" one delove svog bića koji ne funkcionišu kako treba i tako svoj život ispunite srećom, smehom i radošću, pozitivna energija tih promena utiče na sve ostale. Svojim životom zapravo menjate trenutak koji se odigrao u prošlosti, a kad izmenite prošlost, ona menja sadašnjost svih ljudi. Čula sam da mnogi duhovni učitelji kažu da je ono najbolje što možemo da uradimo za druge da radimo na sebi. Svi smo mi povezani na najdubljem nivou - mi smo Jedno.

Unutrašnja "instalacija"

Astrološka karta je zapravo šematski nacrt koji pokazuje čovekovu "unutrašnju instalaciju". Ta instalacija je kod svih nas različita. Ona nije "dobra" ili "loša", samo je povezana tako kako je povezana. Vaša natalna karta pokazuje sliku unutrašnje instalacije sa kakvom ste rođeni, ali od vas zavisi šta ćete da uradite sa tom instalacijom.
Ako ste u stanju da objektivno uočite obrasce sopstvenog ponašanja, moći ćete da ga prilagodite da biste postigli efikasnije rezultate i da biste bolje postupali. Kada se popravi bilo koji pogrešan spoj, život teče lagodnije (prvo iznutra, potom i spolja). Ukoliko imate jasnu sliku svoje unutrašnje instalacije, možete da postanete svesni urođenih "kvarova" i možete da odaberete da prekinete ponašanje koje za vas nije funkcionalno.
Na primer, ako neko objektivno zna (na osnovu svoje natalne karte) da ima sklonost da smatra da već zna odgovore na sva pitanja, i da je zato nestrpljiv i zauzima samosvesni stav koji ga izoluje od drugih (kao što bi bilo slučaj da mu je severni čvor u Blizancima ili u trećoj kući), saznanje da ima takvu sklonost omogućuje mu da svesno posveti više vremena da sa uvažavanjem sasluša tuđe mišljenje, pre nego što smelo iznese sopstvene stavove. Već ovo jedno ispravljanje ponašanja bi samo po sebi dovelo do bitne promene u društvenim kontaktima te osobe.
Svi mi imamo sklonosti koje dovode do neodgovarajućeg ponašanja i osećaja izolovanosti i nesreće. Trik je da otkrijemo svoje nedostatke i naučimo da ih izbegavamo. Sa takvim objektivnim znanjem više ne lutamo u tami i više nismo lišeni razumevanja zašto nam život stalno uzvraća tako da nas to čini nesrećnim. Život je isuviše kratak da bismo hodali unaokolo povezanih očiju. Namera ove knjige je da razjasni šta je korisno a šta ne kod dvanaest tipova ličnosti koje opisuju severni i južni Mesečev čvor.

U ovoj knjizi se prepoznaje da vi niste samo ukupan zbir aspekata vaše natalne karte. Natalna karta je slika strukture vaše ličnosti, ali vi ste faktor koji je u osnovi te karte i imate moć da upotrebite ličnost (energije opisane u vašoj natalnoj karti) kako god želite. Od vas zavisi da li ćete svoju ličnost pustiti da deluje nesvesno ili ćete preuzeti odgovornost i pročistiti energiju tako da se život odvija vama na korist.

Iz knjige "Astrologija za dušu", Opširnije o knjizi pogledajte ovde.

 

Brze veze

 

Komunikacija

Direktno iskustvo

Regresoterapija

Kundalini

Mogulska dinastija

Arđuna

Biocentrizam

Tolerancija

Zlatno doba

Praznina

Osećanja

Bardovi

Direktno iskustvo Istine

Barbara

Psihološka astrologija

Kliring

Belo bratstvo

Problemi

Vivekananda

Ličnost

Meditativna muzika

Jogananda

duhovnost

Oralni karakter

Ekologija

Ahimsa

In memoriam

Nevezanost

Muzika

Lucidno sanjanje

Rozenkrojceri

Bioenergija

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.