Sve veze, meni
Pretraživanje
Sve veze, meniPretraživanje

Kad gajimo ljutnju, to je kao da držimo žeravicu koju nameravamo da bacimo na nekog drugog. Opečemo se mi sami – Buda.

 

Astrologija

13.3.2015.

Napisala / Napisao: Džen Spiler

Kako da pobedite/kako da izgubite

 

Kako da pobedite/kako da izgubite

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Ličnosti čini deset različitih carstava, predstavljenih sa deset različitih planeta koje se koriste u astrologiji. Ako pogledamo vašu natalnu kartu, možemo da vidimo da se neki vaši delovi neprestano bore sa ostalim delovima, stvarajući razne vrste sukobljenih energija. Ostali vaši delovi su u potpunom skladu i u tim oblastima vašeg života nikad neće biti borbe. Na još dubljem nivou, možemo da vidimo osnovu iz koje potiče sve ostalo u vašoj ličnosti. Namera ove knjige je da istraži tu osnovu, da je opiše i izvrši izvesne popravke. Te popravke će omogućiti da energije planete sarađuju na skladniji način.

Zamislite da u vama postoji prirodni Zapovednik, i da je sve drugo spremno da se u tren oka ujedini oko njega. Jedino što treba da uradite je da dunete u vojničku trubu i objavite Zapovednikov poziv, pa će svi vaši međusobno zaraćeni delovi odmah da odbace oružje i svrstaju se iza njega. Oni vaši delovi koji su u miru i koji su možda pomalo lenji, čuće poziv, izvući se iz svoje učmalosti i takođe se svrstati iza Zapovednika. Kada se to desi, istog trena osetićete da ste potpuni i usredsređeni i spoljašnje okolnosti u vašem životu počeće da se menjaju. Najvažnije je što se menja i vaš odnos prema tim okolnostima, jer ste u prednosti da jasno vidite šta treba da radite, pa će ono što preduzmete automatski biti uspešno.

U vašem horoskopu severni Mesečev čvor predstavlja tog Zapovednika. Čim vam postane dostupna osnovna formula za ujedinjenje i uravnoteženje vašeg unutrašnjeg bića, to je kao delić magije. Ta formula će funkcionisati sve vreme u svakoj prilici u vašem životu, ako samo "zapamtite da se setite" formule i ako ste spremni da pokušate da izvedete "eksperimente" koji će vam omogućiti da se unutrašnja energija, a onda i životne situacije, preokrenu u vašu korist.
U početku vam možda neće biti lako da izvedete potrebne eksperimente. To može i da vas uplaši. Na primer, ako ste u grupi čiji je severni čvor u Raku, ne znate da je za vas zapravo dobro da budete osetljivi i otkrijete svoja osećanja i strahove. U prošlim životima niste navikli da budete osetljivi, pa čak možete da osećate da ćete umreti ako zaista otkrijete svoja prava osećanja. Sve u vama može tome da se protivi. A sa druge strane, ukoliko to ipak uradite, u vama će doći do promene. Otkrićete da nešto jeste umrlo - ali to niste bili vi; bio je to strah koji se zakačio za vas. Dok ste obavljali eksperiment, strah se razišao i u vama se pojavilo novo osećanje neustrašivosti i pouzdanja. Ipak, sve zavisi od vas. Ništa se neće desiti dok se ne upustite u rizik; pozitivno delovanje je lek za strah.

Kada proučavate položaj vašeg severnog čvora, suočavate se sa osnovnom lekcijom koja čini osnov čitavog vašeg sadašnjeg života. Zato možda neće do svih promena doći odmah. Imajte na umu da se, dok koračate u novom pravcu, suprotstavljate navikama koje su se duboko ukorenile u toku mnogih inkarnacija. Zato morate da zapamtite da se setite da se ponašate na nov način i da nastavite da idete ka razrešenju neuravnoteženosti nasleđenih iz prošlih života.

Cilj ove knjige nije da vam pruži još jedno sredstvo koje će da pokaže da niste kako treba, kao ni da ističe navike iz prošlosti kojih se niste odrekli. Njena svrha je da vam pokaže kako da eksperimentišete i uradite stvari na nov način. Svaki put kada se setite da primenite tu formulu, videćete da će se situacija preokrenuti u vašu korist i da će vas svet uvažavati. Doduše, čak i kad to očigledno uspeva, ponekad nam treba vremena da se setimo da primenimo novi obrazac. Uostalom, to je proces koji traje.

Već i samo čitanje poglavlja o vašem severnom čvoru biće značajno i zapoćeče proces prirodne promene. Primena sugestija ubrzaće taj proces, ali na kraju, jedino svest može da dovede do preobražaja. Na primer, kada neko zna da će ga udariti kamion ako pređe ulicu na crveno svetlo, da li će to učiniti? Naravno da neće. Svi mi želimo da doživimo zadovoljstvo, a izbegnemo bol. To što smo svesni negativnih posledica često je dovoljno da spreči delovanje uzroka.

Iz knjige "Astrologija za dušu", Opširnije o knjizi pogledajte ovde.

 

Brze veze

 

Belo bratstvo

Munenori

Anahata

Mladhara

Zahvalnost

Tolteci

Barbara Brenan

Snaga

Erikson

Kosmički Zakon

Božanski zakon

Četvrti put

Ken Vilber

Jogananda

Monoteizam

Mesečev čvor

Vama marg

Astralni svet

Verska tolerancija

Društvene mreže

Bhagavad Gita

Svest

Anđeli čuvari

Samospoznaja

Magija

Kontrola vremena

Sun Cu

Ekskalibur

Sadhana

Pranajama

Budizam

Sveti Gral

FacebookInstagramTwiter

© 2021. Spiritualni centar, portal duhovnosti.
Sva prava zadržana.