Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing

Koncert meditativne muzike

Autor:  Dragan Paripović
18 Oct 2019

SahadevaKoncert Sahadeva orkestra, vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike, održaće se 11. novembra u 19:30 u Pozorištu na Terazijama. Sahadeva Orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa. U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se impresivni nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa mirnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara svetske klase i glasove pevača iz raznih zemalja sveta. Šri Činmojeve kompozicije, izvedene u moćnim aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije, namenjenim pre svega ljudskoj duši, pružiće vam nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.
Sahadeva Torpi iz Londona je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta.
U tradiciji indijske duhovne muzike ulaz je slobodan, uz obavezne ulaznice koje se mogu podići na blagajni Pozorišta na Terazijama.

Na ovaj koncert koji se održava u okviru Balkanske turneje iz Njujorka dolazi svetski poznati flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i naš specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbi Henkokom, Džon Meklafinom, Naradom Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd. Premik podjednako vlada muzičkim stilovima kao što su džez, pop, R&B, njuejdž i eksperimentalni stil.
Toplo vas pozivamo da doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, i da podelite sa nama vaše težnje za Jedinstvom i Mirom u našem svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani našu dušu.

Last modified on 07 novembar 2019

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Efemeride

Ovnu
Sunce je u Ovnu
25 stepena(i)
Raku
Mesec je u Raku
7 stepena(i)
Prva četvrt
Prva četvrt
6 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Vesti Koncert meditativne muzike

Share on: