Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing

Izazov nemogućem

Autor:  Dragan Paripović
27 May 2013

izlozbaU Beogradu se od 31. maja do 8. juna održava izložba “Izazov nemogućem”. To je putujući muzej specijalno konstruisanih sprava za podizanje koje je Šri Činmoj koristio da podigne ogromne težine (automobile, slonove, avione) uz pomoću ruku, mišića nogu ili ramena. Izložba će biti otvorena: BEOGRAD - Šoping Centar "Ušće", 31. maj - 08. jun. Svečano otvaranje: 31. maj od 20h. Ulaz je besplatan. Izložba je praćena prikazivanjem dokumentarnog filma Izazov nemogućem, koji će biti prikazivan na ekranu na samoj izložbi. Tokom trajanja izložbe (31. maj – 8. jun), film “Izazov nemogućem” biće prikazivan i u Akadamiji 28, Cinema kafe (Nemanjina 28) svakog dana od 18 h. Ulaz na projekcije je slobodan. www.izazovnemogucem.com

Izložba se održava prvi put u Srbiji i deo je evropske turneje, tokom koje je posetila Češku, Italiju, Austriju, Mađarsku, Nemačku, Slovačku, Englesku i Bugarsku. 
izlozba2

Dokumentarni film Izazov nemogućem (Challenging Impossibility)
Ovaj 30-minutni dokumentarac prvi put je prikazan na prestižnom Tribeca Film Festivalu u Njujorku u aprilu 2011. Film “Izazov nemogućem” usredsređuje se na jedno veče u novembru 2004. kada je Šri Činmoj izveo na desetine teških podizanja pred publikom od nekoliko stotina ljudi. Ukupna težina koju je te večeri podigao bila je preko 90.000 kilograma! Film sadrži komentare legendi bodi-bildinga kao što su Bil Perl, Frenk Zejn i Majk Kac, zatim kanadskog strongmena Hjuga Džirarda, višestrukog olimpijskog pobednika Karla Luisa i drugih.
Film “Izazov nemogućem” prikazan je na više od 70 filmskih festivala u nekoliko desetina zemalja širom sveta i dobio je nekoliko festivalskih nagrada.  
ULAZ NA IZLOŽBU I PROJEKCIJU FILMA JE SLOBODAN

“Ja nastojim da služim onim ljudima koji hoće da krenu jedan korak napred. Oni ne moraju da podižu 1000 kilograma, ali će možda biti inspirisani onim što ja dajem i uložiće napor da učine nešto u svom životu za šta su ranije mislili da je i suviše teško ili nemoguće. U bilo kojoj oblasti oni mogu dobiti inspiraciju da učine nešto još bolje od onoga što su do sada radili.”
- Šri Činmoj

Last modified on 27 maj 2013

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Efemeride

Ovnu
Sunce je u Ovnu
15 stepena(i)
Vagi
Mesec je u Vagi
9 stepena(i)
Puni Mesec (uštap)
Puni Mesec (uštap)
14 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Vesti Izazov nemogućem

Share on: