Spiritualni Centar

Staza što vode do Boga, ima koliko i ljudskih duša...

Konsultujte
Ji-Đing
S. N. Lazarev

S. N. Lazarev

petak, 03 jul 2015 14:03

Mirotvorci stvaraju novi svet

mirotvorciAko majka nedovoljno voli dete, njemu će kasnije biti teško da nauči da voli. Ako smatramo da nas roditelji ne vole, onda zaboravljamo sve što su dobro za nas učinili, i sećamo se samo loših stvari. Tada odnos prema svojim roditeljima prenosimo na sve ljude. Neprestano ponavljam: naši roditelji nas vole. Vole nas onako kako umeju. Ako ih nisu naučili da vole, znači da nas vole u sebi, unutra, ni sami to ne znajući. Ako roditelji nimalo nemaju ljubavi prema budućem detetu, ono jednostavno neće biti začeto ili će umreti dok je još u majci. Podsvesno, svi mi volimo jedan drugog jer je Bog u svakome od nas. Čovek, koji uopšte ne ume da voli, nije sposoban za život. Čovek koji se odrekne ljubavi neizbežno će biti agresivan u odnosu prema svojoj deci. Ko ne ume da savlada svoju požudu, ko nije u stanju da upravlja svojim nagonima, neminovno će ljubav pretvoriti u strast. A strast je direktan put u neuzdržanost, agresiju i smrt. Ko nije sposoban da obuzda svoju žeđ za novcem i vlašću, krašće, otimaće, lagaće. Ko nema snage da upravlja svojom seksualnom željom, silovaće i možda ubijati. Ko je navikao da halapljivo, brzo i nekontrolisano jede, neće potom moći da obuzda svoje želje za silovanjem i pljačkom.

ponedeljak, 31 decembar 2012 12:15

Novogodišnja čestitka (Moskva, decembar 2012)

lazarevŽelim da vam čestitam Novu godinu. Ova godina je bila neobična jer smo preživeli još jedan nezvanični kraj sveta i ne znamo šta nas čeka u novoj godini. Praktično sva proročanstva, predskazanja, planovi - bili su ograničeni do 2012. godine. Mi ne znamo šta će biti kasnije, ali moramo da znamo glavnu stvar – kakvi treba da budemo u sledećoj godini. Svi mi inuitivno shvatamo da se završava određeni ciklus, završava se određena etapa, i mi ostavljamo u prošlosti naše poglede, naš odnos prema svetu, naše probleme.
Intuitivno osećamo da u narednim godinama moramo da imamo novi način mišljenja, novi život, novi pogled na svet. To svi osećaju i sama priroda nam to stavlja do znanja. U stanju u kome se sada nalazimo, dalje ne možemo. To je kraj čitave civilizacije.
U novoj godini obično svima želimo sreću, a pod srećom ljudi obično podrazumevaju auto, blagostanje, izobilje, bliske ljude. I mi hoćemo da budemo srećni, hoćemo da imamo dobro zdravlje, hoćemo da se ispune naše želje, hoćemo da se raduju naša svest i duša. Ali, hajde da probamo da dublje razmislimo o tome šta je sreća. Imamo vikendicu, auto, stan, dobar posao, imamo bliske ljude i srećni smo. Zašto?
Zato što volimo bliske ljude, volimo svoj dobar posao, volimo stabilnost i blagostanje, volimo svoju vikendicu, auto i stan.  I što ih više volimo, to više odajemo energije, topline - to nas čini srećnim. U suštini, ne čine nas srećnim vikendica, stan, auto pa čak ni bliski ljudi, već to što ih volimo. Čoveku možemo dati sve, ali ako ne voli, neće biti srećan.

Efemeride

Devici
Sunce je u Devici
27 stepena(i)
Biku
Mesec je u Biku
24 stepena(i)
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
19 dan(a) star

Prijava na newsletter

Broj posetilaca

Ko je na mreži: 13 gostiju i nema prijavljenih članova

Vi ste ovde: Naslovna Blog S. N. Lazarev

Share on: